דף הבית » כמה עולה להיות בדיור מוגן?

כמה עולה להיות בדיור מוגן?

כמה עולה להיות בדיור מוגן? בשנים האחרונות חלה פריחה של ממש בתחום הדיור המוגן. עוד ועוד בתי דיור מוגן נבנים, כאשר יזמים רבים מבינים את הצורך הגובר בפתרונות דיור מתקדמים לבני הגיל השלישי. המגורים בדיור המוגן ממומנים בדרך כלל על ידי הדיירים עצמם.

אותם הדיירים נדרשים לממן את עלות השהייה, את השירותים השונים ואת המגורים ביחידות הדיור הפרטיות. סוגיית העלות של דיור מוגן לא מתמצית בשאלה איזה דיון זול יותר ואיזה יקר. יש גם לשים לב לסוגי השירותים שמקבלים, לסוגי המסלולים שניתן למצוא, לאפשרויות המימון ועוד.

מסלולי תשלום בדיור המוגן

באופן הקלאסי, על מנת לרכוש את הזכות להתגורר בדיור מוגן אמור הדייר לשלם סכום אחד שמהווה פיקדון חד פעמי וכן סכום שוטף, של תשלום חודשי. הפיקדון הוא למעשה סכום שמקנה לדייר את הזכות להתגורר בדירה פרטית או ביחידת דיור מאובזרת. סכום הפיקדון יכול להגיע גם למאות אלפי שקלים והוא הולך ונשחק מדי שנה בשנה. המשמעות היא שבעת העזיבה את הדיור המוגן או בעת פטירתו של הדייר יקבלו היורשים את סכום הפיקדון בניכוי הסכום שהופחת עד לאותו מועד.

הסכום השוטף, התשלום החודשי, מהווה למעשה רכישת הזכות לקבל שירותים שונים, מלבד זכות המגורים. התשלום השוטף מממן את הוצאות האחזקה, החשמל, המים, עובדי משק הבית, המטבח, ההנהלה וכו'. הסכום הקבוע מממן גם את שירותי הפנאי והתרבות השונים ואת כל יתר השירותים לרבות מרפאה מקומית, לחצן מצוקה, בריכת שחייה וכן הלאה.

כיום, ניתן בדרך כלל לבחור בין מסלולי תשלום שונים בכניסה לדיור המוגן:

  • המסלול הרגיל – שכולל את תשלום הפיקדון בתוספת עלות חודשית מוגדרת.
  • מסלול ללא פיקדון – מסלול זה כולל את התשלום החודשי השוטף, אך מוגדל. זהו מסלול שמתאים למי שלא מעוניין לשלם סכום נכבד מראש, אך מעדיף ויכול לעמוד בתשלום חודשי גבוה יותר.
  • מסלול פיקדון מוקטן – במסלול תשלום כזה ישלם הדייר פיקדון בכניסה, אך בסכום הרבה יותר נמוך מהמקובל. עם זאת, השחיקה של הפיקדון תהיה מהירה יותר – כלומר קטן יותר הסיכוי שהפיקדון לא יישחק במלואו.
  • יש לציין שבחלק מבתי הדיור המוגן מציעים מעת לעת גם מסלולי תשלום אחרים, ויש גם מבצעים.

עלות וסוגי השירותים

ישנם בתי דיור מוגן שנחשבים ליוקרתיים במיוחד ויש כאלה שנחשבים לפחות יוקרתיים. גם בהיבט של סוגי השירותים, יש הבדלים ניכרים בין המקומות השונים וכך גם מבחינת העלויות למימון השירותים. בקשר לעלות הדיור המוגן וסוגי השירותים ראוי לומר שבחלק מהמקרים ניתן להתחייב על תשלום חודשי קבוע שכולל שירותים בסיסיים, כאשר על שירותים אחרים ניתן לחייב בנפרד במקרה הצורך.

שירותי כביסה, למשל, יכולים להיות שירותים מורחבים שלא כולם מעוניינים בהם. כך גם חלק משירותי הפנאי כגון שימוש במתחם הספא, שימוש בחדר האוכל וכדומה. לעיתים, ישנו חיוב מדי חודש במידה והשימוש בחשמל או במים עובד סף מסוים. במידה ומדובר בדיור מוגן עם אפשרות לשירותי טיפול אישי שניתנים על ידי מטפלים מקצועיים, מדובר בשירות בתמחור מיוחד. יש גם בתי דיור מוגן המאפשרים קבלת שירותי החלמה לאחר ניתוח או טיפול רפואי מורכב והדבר עשוי להצריך תשלום בנפרד.

אפשרויות המימון

על מנת לממן את העלות של הדיור המוגן ניתן לנקוט בצעדים שונים כגון:

  • פדיון של קרנות השתלמות, קופות גמל, פיצויים ותגמולים שונים לצורך תשלום הפיקדון או תשלום שוטף.
  • ניתן גם להסתייע בפתרונות כגון משכנתא הפוכה או מכירת דירת המגורים.
  • במידה ומשכירים את דירת המגורים אפשר לעשות בכסף שימוש לתשלום הוצאות החודשיות. הדבר בדרך כלל ישלים את השימוש בתגמולים מפנסיה, ביטוח לאומי, וחסכונות צבורים אחרים.

אולי יעניין אותך לקרוא גם:

ליווי רוחני לבני הגיל השלישי והרביעי – מהם יתרונותיו? וכיצד הוא מסייע?

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715449

    או מלאו את הפרטים:









    הרשמה מאובטחת. פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך כדי שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר