דף הבית » דיור מוגן או בית אבות

דיור מוגן או בית אבות

דיור מוגן או בית אבותהחלטתם להעביר את האדם המבוגר היקר לכם למוסד גריאטרי. ההחלטה הזו, שאף פעם לא פשוטה מבחינה רגשית, צפויה להשפיע על החיים של כל המעורבים במידה ניכרת.

אחת ההתלבטויות העיקריות היא האם לשכן את הקשיש במוסד לדיור מוגן או בית אבות, כאשר ברור כיום שלכל אחת מההחלטות האלה יש יתרונות משלה.  מה שחשוב לא פחות הוא שכל החלטה שכזו מתאימה לסוג אחר של אנשים או למשפחות שונות. אז איך מקבלים את ההחלטה הטובה ביותר?

התאמה לצרכים

כאשר בוחרים מוסד לדיור מוגן, פשוט חייבים להתבונן על צרכי הקשיש ועל רמת התפקוד שלו. רמת התפקוד משפיעה במידה ניכרת על המסגרת האידיאלית עבורו. כלל האצבע, שנכון כמעט תמיד, הוא שמוסדות לדיור מוגן מיועדים לקשישים אשר רמת התפקוד שלהם גבוהה יחסית, אך עדיין זקוקים לסביבה תומכת ונעימה, לשירותים נקודתיים (רפואה, סיוע סוציאלי, פנאי ועוד) וכמובן שגם לסביבה מוגנת ובטוחה. למרות שיש רמות שונות של בתי אבות, כולל כאלה הסיעודיים יותר ופחות, בדרך כלל המענה שהם מעניקים לקשיש הוא מקיף יותר והטיפול שהם מקבלים הוא פרטני יותר.

בדרך כלל, איכות החיים המאפיינת מוסדות לדיור מוגן תהיה גבוהה יותר מאשר בתי אבות. ייתכן שבהחלט שתנאי השהות של הקשיש יהיו תנאי יוקרה, שאמורים לאפשר לו לחיות בשלב זה של חייו באיכות חיים גבוהה במיוחד. יש בתי אבות שאיכות החיים של דייריהם הקשישים גבוהה בהחלט, אך בדרך כלל פחות מאשר המוסדות לדיור מוגן. נדירים בתי האבות שיכללו למשל חדר כושר, בריכת שחייה או מועדון בריאות, עוד שבמקרה של מוסדות לדיור מוגן זוהי כמעט דרישת חובה.

הסוגיה הכלכלית

הן בתי אבות והן מוסדות לדיור מוגן כרוכים בתשלום, המשתנה כמובן בהתאם למדיניות של בתי האבות ולשירותים שהוא מעניק לאוכלוסיית הדיירים שלו. אבל, וזה אבל גדול מאד, אפשר לראות שהסכום שמשלמים בפועל שונה בכל אחד מהמקרים. הסיבה לכך היא שישנם גורמים המסבסדים באופן חלקי את השהות בבתי אבות, למשל משרד הבריאות או הועדה הייעודית של משרד הרווחה, כשהסיוע הוא בעיקר לחסרי האמצעים לממן את שהותם באופן עצמאי. מנגד, לא ניתן סיוע בעת תשלום לדיור מוגן, ומכאן שנקודת הפתיחה של אלה שמעוניינים להתגורר בהם צריכה להיות גבוהה יותר מבחינה כלכלית.

גם תנאי התשלום למוסד הגריאטרי עצמו משתנים. בכל אחד מהמוסדות האלה יש תנאי תשלום אפשריים, אם כי ברמה הכללית אפשר להצביע על הבדל משמעותי: בבתי אבות אין צורך בדמי כניסה, כאשר התשלום הוא על בסיס חודשי בלבד.  וגם זה צריך להילקח בחשבון תחת השיקולים בבחירת הדיור המוגן. לעומת זאת, מוסדות לדיור מוגן מצריכים תשלום של דמי כניסה או פיקדון, שעשויים להיות גבוהים יותר. גם מבחינה שוטפת, אפשר לראות שבדרך כלל מוסדות דיור מוגן יהיו יקרים יותר מבתי אבות, אם כי זה לא מדע מדויק.

שאלת הפיקוח

פרמטר בבחירה של מוסד גריאטרי הוא רמת הביטחון של השהות בו, פונקציה של האישורים שהוא מחזיק בהם. עם זאת, חשוב להצביע על כך שהפיקוח לא באמת קיים במקרה של מוסד לדיור מוגן: מכאן, שהדיירים ומשפחותיהם הם שצריכים לקבל את ההחלטה על פי ההתרשמות העיקרית שלהם מהמוסד הגריאטרי.

לעומת זאת, במקרה של בתי אבות כן יש צורך ברישיון ובפיקוח, כששתי הרשויות המפקחות הן משרד הבריאות ומשרד הרווחה. בכל אחד מהמקרים, בלי קשר לשאלת הרישיון, חשוב להיפגש עם אנשי המוסד הגריאטרי, לבקר במוסדות באופן פיזי לצורך התרשמות מתנאי המחייה, לשוחח עם הצוות המקצועי ועם הדיירים המתגוררים במוסד וכן הלאה.

מתקשים להחליט, זקוקים לסיוע והכוונה? באפשרותכם לפנות לחברת קרן אור – חברה מקצועית אשר מומחיותה היא להתאים פתרונות דיור עבור בני גיל הזהב.

    קבלו יעוץ אובייקטיבי בחינם בנושא מעבר לדיור מוגן

    לייעוץ טלפוני חינם התקשרו

    077-7715449

    או מלאו את הפרטים:





    הרשמה מאובטחת פרטיך נקלטים ליצירת קשר תוך שמירה על פרטיותך.

    חייגו עכשיו צרו קשר